Dag 01: Bergen op Zoom – Schwebsange (L)

Het plan is om vandaag, rond de klok van 13:00 uur te vertrekken. De eerste stop is net op de grens van Luxemburg en Duitsland, Camping Du Port in Schwebsange. Het is slechts 330 kilometer rijden, maar rond om Antwerpen zijn er vaak problemen en hopelijk blijven die ons deze reis bespaard.

Helaas, als we nog maar net van de A58 de A4 opdraaien staat daar al aangegeven dat er een file is bij de Kennedytunnel Bedroefde emoticon. Ik besluit dan maar de Liefkenshoektunnel te pakken. Bij de tolpoortjes, ga ik in de verkeerde rij staan (betalen aan beambte in plaats van met de creditcard), waardoor we iets meer geduld moeten hebben.

IMG_8504IMG_8505

Als we uiteindelijk weer bij de ring komen, staat daar nog steeds file, maar we zijn er zeker sneller door geweest en we rijden stapvoets verder. Als we eenmaal bij de tunnel zijn, is de file opgelost. Het is ondertussen 14:08 uur Wie, ik?.

IMG_8506

Helaas duurt de vreugde niet lang, want ruim voor Mechelen komen we wederom in de file terecht en die duurt tot aan vliegveld Zaventem, maar dan lijkt de ‘ellende’ voorbij; het is ondertussen 15:00 uur en als je dan weet dat wij op minder dan 1 uur van de luchthaven wonen en nu al 2 uur onderweg zijn Boze emoticon.

IMG_8508IMG_8510

De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 32º C. De afgelopen dinsdag vervangen navigatie doet het gelukkig ook weer naar behoren.

IMG_8515IMG_8516

IMG_8517

Helaas zit het ons vandaag niet mee, want we zijn de hoofdstad Luxemburg nog niet genaderd of we worden getrakteerd op een snelheidsbeperking in verband met de kans op smog, verderop richting Frankrijk gevolgd door de zoveelste file vandaag Verwarde emoticon.

Als we van de grote weg af zijn, besluit om in Luxemburg alvast de tank vol te gooien en dat blijkt geen verkeerde keuze, want de diesel kost hier slechts € 0,941 en dat terwijl ik vanochtend in Nederland nog € 1,157 betaalde.

IMG_8519IMG_8520

Tot slot komen we richting de Duitse grens, opnieuw in de file, maar die is gelukkig maar van korte duur.

IMG_8521IMG_8524

Ook hier is er (nog) sprake van een snelheidsbeperking, maar is dan weer vanwege een tunnelwaar we door heen moeten Wie, ik?.

IMG_8529

Het is uiteindelijk 18:30 uur als we eindelijk aankomen op de eindbestemming voor vandaag. Nadat we de caravan op zijn plek hebben gezet, is het tijd voor een ijskoud, alcoholvrije Radler. Marijke had thuis al een heerlijke pastasalade gemaakt en zij hoef nu alleen nog maar de mozzarella en de rucola toe te voegen. Het smaakt zoals altijd prima.

IMG_8530        IMG_8534

We houdende helft over en die kan weer terug in de ijskast voor morgen of overmorgen. Op deze camping is geen (gratis) internet bij de caravan, dus vermaken we ons met lezen vanaf de iPad.

Je kun al goed merken dat het eind augustus is en natuurlijk ook dat we al wat zuidelijker zitten, want de duisternis valt vrij snel in en we besluiten om samen nog even over de camping te lopen. De camping op zich is niet onaardig, maar erg veel vast plekken en de bewoners zullen niet heel snel tot onze vrienden- of kennissenkring gaan behoren; luidruchtig, onder anderen door overmatig alcoholgebruik en het oogt allemaal  erg rommelig.

IMG_8536IMG_8537

Het is bijna 22:00 uur en we besluiten om naar binnen te gaan, waar we nog een aflevering van Aspe kijken en om 23:00 uur vinden we het beiden mooi geweest.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dag 01: Bergen op Zoom – Schwebsange (L)

  1. Pingback: Vakantie naar Italië - DVDGuy's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s